Oooey Gooey brownies med marshmallows, kola och chokladtryffel

bakas just nu i mitt kök!! En viss rallybrud tipsade mig om receptet som kommer från Jennie Benjaminsson, kalasgott.blogg.se. Tjejen som har bloggen är med och tävlar hos www.cakeofsweden.se om att representera Sverige på världsutställningen Expo 2010 i Shanghai med detta receptet, så passa på och gå in och rösta här (Tävlingen avslutas idag).



Ingredienser 16 bitar

Botten
120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad

150g grovt hackade Marshmallows/mini marshmallows
1 burk Dulce de Leche*

Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde

Så här gör man

Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

Förvara brownien i rumstemperatur upp till 1 dygn, sedan skall den in i kylen!

* Dulce de leche får man genom att koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i 3-4 timmar.

Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen.


Nu bara det bästa kvar-PROVSMAKNING!!

♥m.


Kommentera Mera
Postat av: caroline

Mums eller ?? =)

2010-05-08 @ 17:31:33
URL: http://carolineenglund.blogg.se/
Postat av: Madde

Ja de var mumsiga men väldigt mäktiga, särskilt om man har marängsviss till;)

2010-05-09 @ 10:50:18

Här skriver du din kommentar:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast Madde ser den)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0