Himmagjord Cointreau

Detta brukar man kanske göra till jul, men jag gjorde det nu i kväll:) Blev sååå sugen på Cointreau i helgen, när det pratades om Cosmopolitan!! Och apelsinerna är ju så goda nu, och fulla av C-vitaminer..som behövs nu på vintern;)



Recept:

ca.70 cl Brännvin

1 stor apelsin

3 dl socker

1 stor glasburk, (helst en med riktigt tätslutande lock,

men det går med flera lager plastfolie oxå.

stark bomullsgarn, att trä rakt genom apelsinen, med en lång nål eller en tunn virknål eller liknande.

Borsta och tvätta apelsinen noga. Häll spriten i burken.

Trä igenom bomullstråden i mitten av apesinen och häng upp den en bit ovanför spriten. 
Sätt på ett lufttätt lock eller plast i flera lager.
Låt apelsinen hänga där under 2 - 3 veckor.

Ta sedan bort apelsinen och häll i 3 dl socker i spriten. Skaka då och då, till allt socker har löst sig. Lagra likören i någon eller några veckor.

Så om 2-3 veckor ska jag blanda en eller två Cosmos;D och tänka på Carrie och Co medans jag nynar på "If you like it then should put a ring...

Kanske man skulle bjuda hit Cointreau Mästaren här i byn på en provsmakning;)

Desperate Housewife varning på mig nu va....???

Vårt museums besök kommer imorgon...

M


Kommentera Mera
Postat av: Manilla

Blev oxå sååå sugen på detta när vi pratade om det! Så på veckans handle lista stär där nu Tranbärsjuice :) "Priten" hade vi ju ;)



Nyfiken på vem som är Cointreau Mästaren... Man blir ju allt Sugen på att provsmaka ;)

2011-01-11 @ 21:09:39
Postat av: Caroline

Så påhittig så :)) att du bara har tid att vänta..hoppas de blir bra :) kram

2011-01-12 @ 00:27:28
URL: http://carolineenglund.blogg.se/

Här skriver du din kommentar:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast Madde ser den)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0