Anno 1924

Ja idag när sambon renoverade där uppe hittade han ett brev på ovanvåningen daterat 8/9 1924!! Jag har läst det och det var väldigt intressant,skrivet vad jag tror 2 systrar emellan. Det var till min farmors mamma från en Adile som vid tidpunkten befanns sig i Karlshamn.
Detta får mig att vilja börja släktforska, intressant och roligt att ta reda på mer om mina förfäder...men tiden finns ju tyvärr inte...

Bjuder på en bild på mitt hus 1947.

♥m.


Julen är över för denna gång

och tomten har flyttat upp på loftet.

På loftet jobbas det för fullt med mitt nya sovrum bla.

♥m.

 

 

 


Tack


för alla fina julklappar!!





♥♥♥♥♥






God fortsättning på er alla!!

♥m.

 


En annan dag

kanske jag orkar med henne men inte idag...Orkar med vem? Jo min dumma & korkade storasyster som är så fruktansvärt elak mot mamma. Stannar hemma från julfirandet hos mamma idag då risken är väldigt stor att bägaren rinner över igen och vill inte att barnen ska behöva ha skrik och bråk på julen, jag besparar dem det genom att slippa se henne överhuvudtaget.
Dock har Anton åkt dit för att träffa sina kusiner idag med moster nr1....
Hoppas jag slipper trösta mamma ikväll bara...

suck//m.

♥Julafton♥

började i sängen med julstrumpor som tomten fyllt på under natten!! Paket öppning i sängen innan det var dax att göra julafrukosten,Mums och mys♥.

En promenad till kyrkogården för att tända ljus och tårarna bara flödar, då man vid såna här högtider saknar de som inte längre finns hos oss kvar. Och ännu mer tårar när Anton,klädd i tomtekläder önskar morfar God Jul och tittar upp i himlen........

Sitter nu här med Kalle Anka på Tvn i bakgrunden, för hos oss dissar vi Anna Ankas jul totalt!!!
Ska sen klä om och bege oss till Djurröd, där vi ska va ikväll.


Önskar Er alla en God Jul♥m.



dan före doppare dan..

och snön regnar väck...suck blir väl en vanlig skånsk jul trots allt...

De sista julklapparna inhandlades idag och det blev även lunch på stan med sambo & son♥ efter det mysiga blev det storhandling på Maxi.. inte lika mysigt men ett nödvändigt ont bland alla andra som var där!!

Ikväll har vi grilljerat skinkan och bara myst och pyntat lite till..

Önskar Er alla en God Jul ♥m.


Tack för alla fina julkort!!


dan före dan före doppare dan..

och snön har fullständigt vräkt ner över oss idag!! Hoppas den ligger några dagar till...?

Igår var Anton hos sin farmor & farfar och gjorde julgodis och pysslade. massor av gottis kom med han hem!!
Men även denna dekoration:

 Tyckte faktiskt den var jättefin!!


Ikväll har vi varit hos min mamma och ätit julmat och öppnat paket tillsammans med min bror & hans familj. Mycket gott och trevligt. Dock blev minsta tjejen dålig och kräkte lite... inte så kul...hon missa paketerna..
Hoppas att vi inte blir smittade och att de klarar turen till Norge imorgon...

Anton skulle såklart ha skjorta idag, sin nya julskjorta...



Nej nu ska jag inta sängen, ska jobba till senast 13.00 imorgon...
♥m.

 


4:e advent

är redan här och helgen har som vanligt bara sprungit iväg. Nu ska jag bara jobba 2 och ½ dag sen ska jag också ha jul ledigt, Anton ska vara hemma ända tills den 10-01-11 (vad konstigt att skriva 10). Ska bli underbart att vara ledig!!

I går efter kalaset så plockade jag fram tomtarna här hemma och pysslade lite. Fick en spontan inbjudan om ett glas vin, så vi tog Anton i pulkan och gick över en stund. Mycket trevligt va det iaf☺.

Idag har julgranen inhandlats och blivit klädd...

tom bocken är på plats under granen....

♥m.






Jobb julklappar!!

Både jag och sambon har haft julbord med våra jobb tidigare i december och i fredags fick vi även julklappar med oss hem. Ett fint set med karaff och glas fick jag och Kimmen fick choklad. Och som saftsås på ris ala maltan fick vi även julbonusar!!!!! Mycket trevligt och passande till jul.

☺m.


Detta j**la julgodis

som alla tycker att Anton ska få...Det är godis i adventskalendern, godis när de kommer hit osv och jag blir så trött på detta förbannade godis!! Anton gillar desutom inte all denna choklad...snälla kom inte hit med mer, det åker ändå i soptunnan i januari!!

Tänk på hans tänder...
Ta pengarna ni köper godis för och köp något annat till han tex ett par strumpor, en leksaksbil eller stoppa pengarna på hans spargris!!

Liten del av godis skörden hittills:

inget hjärta idag inte.//m.

*huvudvärk*

har jag nu efter en dag med shopping och fjortis kalas...Blir ett kort inlägg behöver nog 5 minuter eller mer på soffan...

En bild på God Jul bokstäver jag köpte på Village idag!! Har även gröna till påsk, fast med andra bokstäver då såklart;)


Ha en trevlig lördagskväll!!
♥m.

ge mig mer snö..

för det hade väl varit mysigt att även här i Skåne få en vit jul??

Snön verkar ha gått över i regn nu, suck men enligt de som vet ska det komma på torsdag:) och ligga över jul. Hade varit roligt då tomten kommer med en snowracer!!

Är hemma och vabbar idag igen... förkyld son. Typiskt, är ju sista veckan innan julledigheten.. han är dock rätt pigg nu,så det blir dagis imorgon.

Men ngt som verkligen lyser upp är väl grannens juldekorationer :D eller inte??

♥m.

 


3:e advent




Lucidagen och jag har inte lussat,ha ha :)

Jag och Anton har gjort färdigt vår pepparkaksborg!!



I eftermiddag ska vi baka mandelmusslor hos min kusin och fru. En kär tradition som vi haft sen jag var liten...
Brukar vara trevligt men man har ont i tummarna när man tryckt några hundra....
Trevlig söndag!
♥m.


de måste va rekord

att jag är FÄRDIG med julklapparna den 12 december!!! Så skönt och underbart att inte behöva känna stress över dem!
Vi tog en tur till Väla idag jag o sambon, Anton var hos mormor och lekte med kusinerna. Vilket va tur för fy f*n va folk där va...Jobbigt, de va varmt och ett enormt sorl och människor överallt, men jag stod ut... blev ju ändå lite egen shopping oxå;) En ny sjal, galgar till hallen och 6 kaffemuggar (måste provdrickas innan fler kommer hit).

Igår va jag ledig= så skönt! Anton hade lucia på förskolan, men blyg som han är stod han mest och sura...suck.. Han har dock inte varit sig själv dessa 10 dagar han gått på penicillin, varit mycket tjafs och trots :(

Sen blev det städ och tvättning, ett tråkigt måste men skönt när det är klart!
På kvällen var jag och en vän på Lintåtten för lite visning av partyfrisyrer & smycken, vin och mingel. trevligt!
sen bar det hem till Tvn och IDOl finalen. 

Nu ska titta på film och mysa och bara njuta av att julklapparna är klara! ♥m.

Vad blir det till mat??

Visst är han den bästa TV-kocken? Per Morberg alltså!! en brutal kock som inte smakar av med sked och låter svetten droppa ner i såsen, för att torka av pannan och sen dra ett varv på tallriken... Han misslyckas och gör något bra av det. Tex när han skulle göra maräng och tog och knäckte 20 ägg i en skål, när han kom på att han bara skulle ha vitorna;) Men det blev en stor sockerkaka..
Fast skulle inte vilja städa efter honom i köket...

Själv tycker jag att det är jobbigt med mat...Man vill äta nyttigt,det ska gå fort, varierat och framför allt ska man vara inspirerad till matlagning varje dag, vilket jag inte är....
Fast denna vecka har det varit variation iallafall!! I går wok med nudlar och idag fläsk o lögasås och i morgon blir det lite nyare svensk husmanskost-tacos....;)

Förra året bakade vi en kopia på vårt hus och idag har pepparkaksborgen börjat ta form☺




Pepparkakshus 2008.
♥m.


Trött.....

Idag är jag helt slut....har haft månadsbokslut på jobbet och detta har knäckt mig totalt. Helt slut i bollen... och hur kommer jag då inte vara efter årsbokslutet,suck!

Nej en stor god latte hade inte suttit fel-pallar jag göra? Svar nej. jo kanske, vi får se;)
Blir iallafall en kväll i soffan för att kolla in böndernas kärleksliv :)

Längtar till fredag=Ledig men blir ingen sovmorgon inte då det ska va lucia på förskolan kl.07.00! Men hela dagen fri och faktiskt inget inplanerat än!!Bara va hemma, så skönt!

Nej nu ska jag göra mg en latte och tina en lussekatt:D

gäsp ♥m.


Önskelista

Snälla tomten detta önskar jag mig i julklapp:


● En morgonrock

● Kaffemuggar 

● Svarta skinnhandskar

● Ny plånbok

● Parfym


Känns som jag bara önskar mig tråkiga saker, men jag behöver detta!! Vad jag ej behöver är fler uppläggningsfat med tillhörande skålar......... 

♥m.


Årets julkort

Här får Ni en förhandsvisning av hur årets julkort kanske blir;)

 


Otroligt, hur söt en trotsig treåring kan se ut  när dagen annars har gått emot Anton väldigt.... Legot har åkt ut i garaget 2 ggr!! men vi får skylla på pencillinet.... Tur att det finns en adventskalender med paket, annars hade medicinen inte blivit uppdrucken!!

Men apropå barn- Har Ni sett klippet på aftonbladet TV där de visar hur personalen på en italiensk förskola behandlar barnen??? FY F*N vilka hemska människor....

Och det verkar som att fru Anna Anka har varit trött på morgnarna eftersom Paul Anka nu begär skilsmässa......;)

Ha de bäst och ta hand om varandra
♥m.


Lussebullarna

är bakade och kaffet är på och snart ska det vankas julfika:) Anton har bakat lussegubbar, sniglar, ormar och bokstäver..;)

fortfarande chockad över IDOL semifinalen igår, men glad att calle gick vidare, trodde dock inte att han skulle gå direkt till final!!:)

Är så sugen på bio och då speciellt att se denna:

SF Bio: Luftslottet som sprängdes


Nej nu blir det fika:)♥m.

Halsfluss

har Anton, så det blev vab för mig idag. Han var hemma i onsdags och igår oxå men då fick hans pappa vabba då jag var på momsutbildning i Lund och i går mycket att göra på jobbet....Hans farmor och mormor har också hjälpt oss nu när han varit dålig. Så glad över att ha dem så nära och för att de alltid ställer upp för oss-Ni är guld värda!!
 Han är ganska pigg nu när febern är nere och penicillinet börjat verka:) Så i dag åkte vi till EKO för lite julklappsinköp och i eftermiddag har vi slappat framför TVn, skönt att slappa lite!

Ikväll blir det fredagsmys med IDOL och ett favorit julgodis:



Trevlig kväll ♥m.

Lör-sön

Checka in på Bäckaskogs slott vid tre och började med kaffe och underbara kanelsnäckor, mm godaste jag ätit. Tog en promenad runt slottet, vilken underbar miljö, vill oxå bo så... fortsatte med lite drinkar på rummet innan det var dax för julbordet.
Wow vilka salar o rum det finns där! Helt såld på miljön med ljuskronorna och tapeterna. Vet var jag ska ha mitt bröllop iallafall!;)

Maten var god, inte för att jag är någon viltfantast, men vilket gottebord där fanns ☺. Somnade gott och sov ännu godare utan några spöken som väckte mig...

Härlig hotellfrukost på söndagsmorgonen för alla, men för vissa smakade det inte;) Hemma igen hos Anton vid 12 och det var skönt för jag saknar alltid honom när man är borta.


På eftermiddagen blev det tomteparad och julskyltning, trevligt men hoppas på en förbättring till nästa år....


♥m.


RSS 2.0