Nästa Mors Dag blir jag förhoppningsvis firad av 2

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

♥m.

80+80

i går var det 160 års kalas för Joakims farmor & farfar!!

Party i trädgården med ca 75 gäster, så det var fullt upp i köket med mat och disk...

Helgrillat vildsvin med tillbehör på menyn.

Otroligt nog hamnade kameran hemma... grämmer mig lite att inte fotat ngt alls- för hur ofta går man på 160års kalas???


♥m.





Två mammor

o två barn ska i kväll äta & dricka gott och bara ha det bäst:)




Hade en härlig kväll i går med trevligt sällskap och en jättebra film!!! Mycket galna skratt.. Ät aldrig popcorn när man skrattar så....
♥ SATC

♥m.

En helt

ok onsdag! Jobbat, en runda på stan-shoppat klänning som jag kanske ska ha när rallybrudens son, Måns ska ha sin namnfest. Om den passar dvs....


på väg hem blev man bjuden på middag hos svärmor som haft Anton i eftermiddag.  God mat och skönt att slippa laga mat mitt i veckan;)

Imorgon är det dax för bio-SATC 2!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tjoho, vad jag längtar och hoppas att man inte har för stora förväntningar...

♥m.


Årets första Åhus-glass:)

Avnjöts igår....Mm så gott efter en dag med sol.

Lördagen bjöd också på ponnyridning och en runda med häst o vagn. Det var stor tävling i ridhuset så vi tog med oss kusinerna dit.
I dag har jag mest tagit det lugnt och laddat ingör en tuff vecka på jobbet... Men nu blir det till att grilla med rabarberpaj till efterrätt.

♥m.

Blommor & bin..

Vid frukosten kom frågan igen
- Hur kommer bebisen in i magen??? 
Ja, vad svarar man..
- Jo då så att det är så här att när mamma och pappa kelar så kan man få bebis i magen...
- Nej mamma så är det inte, för man måste äta speciella nötter och så pang så är där en bebis imagen. Jag vet att det är så!!

tur man inte är nötallergiker;)

♥m.

Barnmorskebesök

var det dax för i morse. Lyssnade på bäbisens hjärtljud:) ♥ 158 låg de på.
Vägde mig och hade bara gått upp 3,5 kg än så länge;)
Tyvärr dåligt järnvärde 107... Så Niferex here we come:(

Mycket mys och gott i kväll-Allt för att järnvärde och vikt ska upp;) ha ha


Trevlig helg till er alla!!

♥m.

Jobbiga dagar...

ja måndagen var ingen positiv dag...

Anton har en liten liten skelning som man knappt ser, vilket ger han ett litet synfel på 0,2. Vi har i omgångar tyckt att han skelat men väldigt lite och ofta i samband med trötthet...

Ska vidare till ögon på CSK för mer utredning-blir troligtvis lappträning och kanske glasögon:(
Har hela tiden varit rädd för detta då risken är högre för barn födda för tidigt och även att jag har skelat(r).

Jag är opererad som barn och hade glasögon från 2-9 års ålder innan de fått lite bukt med det. Så jag ser Antons "lilla" fel som något vi nog ska kunna jobba bort med piratlappar;)

Skelar gör jag även idag när det antingen är trötthet eller alkohol inblandad...;) Men vem ser inte i kors då,,ha ha



m -81


Måndagen fortsatte med fler jobbiga saker...

I dag har jag varit och fnittrat och fått naglarna vi gjorda:) Även fått erbjudande att följa med på SATC 2 nästa vecka:)
Tack underbara vänner för att Ni finns♥♥
m.

Helgen...

har ju erbjudit underbart väder - NOT!!
Men det har ändå varit en skön och lugn helg.

Torsdag-
En tur till EKO, stod på schemat, blommor och en traktorgrävare skulle inhandlas + lite annat. Kom till Hjärseke, då märkte jag att bilen var jättevarm:( Stannade och ringde min mekaniker-Öppna huven och hör om det bubblar-Nej! Han fick fixa skjuts ut till hjärseke. Blev lite oroliga då det rök vitt= toppackning= dyrt....
Men efter en stunds vila var tempen bra igen:)
Mot EKO.

Blir nog snart ny bil....



Fredagen var en dag i goda vänners lag.
Började med frukost på Lindgatan-Mums!! Måste vi göra om :)
En tur till Hlm då grävmaskin skulle inhandlas. (Anton shoppar för sina födelsepengar) Men han plocka även upp sin lilla börs när jag skulle köpa ett par byxor till honom;)

På kvällen var det grillning på Trädgårdsgatan-Mums!! Måste göras om:)
Mycket skratt och fnitter från en trött jag!!! Härlig kväll!!


Lördag och söndag- Bullbak och plantering av blommor, lite tvätt och mycket mys!!

Måndag- Lediga även idag, då Anton ska till ögonläkaren då de på BVC tror att han ser dåligt.....:( Hoppas verkligen inte det!! Vill inte han ska behöva ha glasögon! Blir ledsen när jag tänker på att han ska behöva det...
Så jag håller alla fyra tummar jag har!!

♥m.


v 22+6 snart 23

♥Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.



Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

♥Ja allt är bra med både mig och magen:) Sparkar som bara den, mycket vildare än vad Anton var. Ser sparkarna utanpå magen;) Bra styrka i sparkarna....särskilt på blåsan...

Nu håller vi långhelg!! Ledig fram tills på tisdag!!

♥m.

Vill se....nu!!



Någon mer som är sugen??

♥m.

♥♥♥♥

Anton och Hampus dialog.

H- Åh ska du äta med rosa bestick?? Fy va tjejigt....

A-Ja, för jag älskar min mamma och hon tycker om rosa!!

Slut.



Och jag älskar dig min fina son!!

♥m.


The first cut is the deepest..

Premiärklippning:)

Ser fram emot värme och att känna gräset mellan tårna... men det verkar vara väldigt långt borta.

Härligt med 2 dagar kvar att jobba sen ledig 5!!!Tjoho:)

♥m.

Lördagen

började för tjejerna med champange vid Holgers bänk!!! En cykeltur blev uppvärmning innan min norska svägerska tog oss på en tur med stavar som avslutades med en banan nersköljd med lite cider..Väldigt sportsligt-not Men en bra uppladdning innan vi skulle på zumba:)


Skaka på rumpa o höfter.... Jättekul,svårt och svettigt men jag vill gärna göra om det!!

Snabblunch innan vi begav oss till en lokal blomsteraffär för att göra arrangemang och få lite utbildning.

Mitt verk:


Mycket trevligt och uppskattat av oss alla:)


I väntan på våra kavaljerer...


Som levde rövare i Djurröd med lerduveskytte och:



"Sveriges värsta bilförare"



Lite vatten fanns kvar....


Lite mingel och dricka  innan vår gemensamma aktivitet. Vi hade bjudit in ett par som höll en buggkurs på logen(garaget) väldigt roliga instruktörer. Tror att alla gillade det!!

Lite grillat på det är aldrig fel och för att inte dega ihop efter maten blev det spiktävling typ mästarnas mästare..

Lång och aktiv dag men väldigt rolig.

♥m.

Fredagen

tillbringade jag och Anton hemma pga dagis hade ngn sorts utbildning..Fixade och trixade lite inför lördagens Herr&Dam Klubb. denna gången var det vi och paret Jönsson som anordnade.

Då sambon fortfarande saknar sitt körkort, så blev jag chaffis på eftermiddagen då det skulle fixas till killarnas aktiviteter.
Detta betydde släp.....!!! Vilket jag helst undviker att köra med...
Sambon har ju även ett E på körkortet, därför hoppar jag gärna att sitta vid ratten om där är ett släp på.
Men det gick faktiskt bra:)

Passade på att fota lite när jag ändå var i skogen.



m.



Oj

vilken dag det var igår... Idag är man trött och jag har ont i kroppen efter alla aktiviteter igår;(... Positivt är att man inte är bakfull oxå;)
Saknar mitt lilla ♥..som är hos farmor&farfar i husvagnen, men kommer nog snart hem.

info ang gårdagen kommer....

♥m.

Oooey Gooey brownies med marshmallows, kola och chokladtryffel

bakas just nu i mitt kök!! En viss rallybrud tipsade mig om receptet som kommer från Jennie Benjaminsson, kalasgott.blogg.se. Tjejen som har bloggen är med och tävlar hos www.cakeofsweden.se om att representera Sverige på världsutställningen Expo 2010 i Shanghai med detta receptet, så passa på och gå in och rösta här (Tävlingen avslutas idag).



Ingredienser 16 bitar

Botten
120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad

150g grovt hackade Marshmallows/mini marshmallows
1 burk Dulce de Leche*

Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde

Så här gör man

Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

Förvara brownien i rumstemperatur upp till 1 dygn, sedan skall den in i kylen!

* Dulce de leche får man genom att koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i 3-4 timmar.

Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen.


Nu bara det bästa kvar-PROVSMAKNING!!

♥m.


RSS 2.0