Italienska köttbullar

Härromdan slängde jag ihopa lite färs och vips så blev det två middagar i ett nafs:) Grekiska biffar a`la madde och Italienska köttbullar.




Recept

600g färs (valfri)
2 skivor vit formbröd
1 dl mjölk
6 msk nyriven parmesanost
2 msk hackad persilja
1 msk olivolja
1 1/2 tsk citronskal (kan uteslutas)
1-2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
1 krm kryddpeppar (kan uteslutas)
1 ägg

Smula brödet och häll i mjölken, låt svälla i ca 10 min Blanda alla ingredienser till färsen, pressa i vitlöken. Blanda och ställ i kylen 20 min.

Rulla köttbullar och lägg på bakplåtspapper.


Stek på köttbullarna så de får jämn färg runtom.


Tomatsås:

500g mogna tomater (eller 1 burk krossade)
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1dl olivolja
salt
5 basilikablad
2-3 msk tomatpuré


Om man använder tomater så skåla och skala tomaterna. Dela i bitar.
(jag använder körsbärstomater på burk och lite krossade tomater.)

Hacka lök o vitlök. Fräs i kastrull till löken är blank. Tillsätt tomater och tomatpuré. Salta. Koka upp och låt småputtra ca 30 min. Hacka basilikan och blanda i, smaka av med socker.



Häll såsen över köttbullarna eller servera var för sig med pasta!!

mums...


Kommentera Mera
Postat av: caroline

Ser gott ut =)

2011-10-19 @ 20:40:31

Här skriver du din kommentar:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast Madde ser den)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0