Vabbar och bakar!!
Hemma med hängig Anton idag:( Han sov som en stock imorse så jag satte igång att baka:)
Bullar till kommande kalas:) 10/3 firar vi Anton. om Ni vill veta!!;)

Bullar till kommande kalas:) 10/3 firar vi Anton. om Ni vill veta!!;)

Ingredienser (55 portioner/st.)
1,5 paket | jäst |
200 gram | smör |
1 liter | mjölk 3% |
2 st | ägg |
2 dl | socker |
1 krm | salt |
1 tsk | kardemumma |
25 dl | vetemjöl |
Fyllning |
|
350 gram | mjukt smör |
1,25 dl | kanel |
2,25 dl | socker |
"Garnering" |
|
pärlsocker | |
ägg |
Gör så här
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll sedan i mjölken och värm till fingervarmt.
- Häll mjölk-smörblandningen över jästen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och ägg. Rör i mjölet, så mycket att degen blir blank och släpper ifrån kanterna, degen ska vara ganska lös. Täck med bakduk och låt jäsa ca 40 min.
- Sätt under tiden ugnen på 225 gr. och ställ ut bullformar på en plåt. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
- När degen jäst klart tar du upp den på ett mjölat bakbord, ta 1/4 i taget. Kavla ut till en rektangel och bred på en del av fyllningen. Rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i bullformarna, täck med bakduk. Låt dem jäsa ca 20 min.
- Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 5-8 min
SUPER GODA!!

Kommentera Mera
Postat av: Fnulan
Du kan få vabba hos mig =)
Trackback