Kräftsoppan

Vi hade på nyår som förrätt.

Recept ärligt snott från Caroline ;)


Den perfekta middagen en ruggig höst dag.
Lika bra som förrätt som huvudrätt.

4 personer med gott mått
1 liter vatten
3 fiskbuljongtärningar el fond
2 stora morötter (ev 3)
1 purjolök
1 burk kräftost (nej blir inte bra med räkost)
5 dl cream fraich (vanlig, inga lätt varianter)
1 dl matlagningsvin

1 knippe dill
vitpeppar, svartpeppar, cayenepeppar- efter smak o tycke.

Häll i vatten och buljongen i en kastrull modell större.
Bryn hela pujolöken
Riv morötterna
Blanda i allt står i listan utom dillen, den läggs i en stund innan den ska serveras.
Den ska bara precis knappt koka upp.
Till soppan serveras kräftstjärtar i en skål och gärna vitlöksbröd.

(Jag använde hälften vatten /vin -samma som vi hade till maten;) )

Dvs detta:




smaklig spis:)

Kommentera Mera

Här skriver du din kommentar:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast Madde ser den)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0